Manual Limba și Literatura Română. Clasa a VII-a

Manualul de Limba și literatura română: clasa a VII-a este realizat în conformitate cu Programa școlară aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3393/28.02.2017 și propune o viziune avizată și modernă a predării disciplinei, prin:

  • texte contemporane și clasice, reunite în jurul unei teme generale – Orizonturile lumii și ale cunoașterii – și corelate vârstei și nevoilor adolescenților;
  • texte variate (epice, lirice, dramatice, jurnal de călătorie, anunț, grafic, cerere, interviu, materiale audio), care invită elevii la reflecție și la explorarea unor spații virtuale;
  • deschideri spre sfera de interes a adolescenților: familie, școală, prietenie, aventură, călătorie, natură, fenomenul migrației, relații sociale, compasiune și toleranță, mici gesturi și mari schimbări, încrederea în sine, tehnologie etc.
  • explicații pe înțelesul elevilor, însoțite de secțiuni de reactualizare, de exemple și de pași pentru realizarea unor texte complexe (caracterizarea personajului, comentarea unor pasaje din textele citite, integrarea tiparelor textuale etc.)
  • sarcini de lucru specifice Evaluării Naționale;
  • metode moderne de predare;
  • activități interculturale și interdisciplinare;
  • prezentare structurată și atractivă a informațiilor;
  • grad de dificultate mediu.

Fiecare lecție este delimitată în subsecvențe care propun un demers de predare-învățare firesc, coerent, logic și gradat, care ține cont de domeniile de conținut specifice disciplinei: Gata pentru ceva nou, Primele gânduri și trăiri, Start, Îmi amintesc, Știu, Integrez și creez, Mă implic, Evolue.

Portofoliul, proiectul, investigația, fișele de observare sistematică a comportamentului elevilor și autoevaluarea/știu să învăț! – permit completarea metodelor tradiționale de evaluare cu unele alternative. Acestea sunt în strânsă corelație cu lecțiile propriu-zise, permițând urmărirea progresului de învățare.

Manualul digital reproduce întregul conținut din versiunea tipărită, la care se adaugă diferite activități multimedia interactive de învățare (AMII-uri). Astfel, elevii vor putea să acceseze elemente grafice, să urmărească videoclipuri, să rezolve exerciții interactive și să navigheze prin manual.

Manualul se numără printre câștigătoarele licitației organizate de Ministerul Educației, cu 95,31 de puncte. 

 

Descarcă planificarea calendaristică

Descarcă planificarea pe unitati de învățare

Răsfoiește varianta digitală a manualului

Cod Produs: MN49

Autor: Alina Hristea, Andreea Dobre, Natalia Niță Vandici

Format: 29 x 20,5

Nr. Pagini: 212

Tip Carte: Manual

ISBN: 978-630-6662-06-7

 

S-ar putea să-ți placă și…