Manual Geografie. Clasa a VII-a

Manualul este structurat în cinci unități de învățare, respectând conținuturile propuse de programa școlară. Fiecare unitate de învățare se încheie cu o secțiune de recapitulare și evaluare.

Structurate echilibrat, lecțiile debutează cu secțiunea Observă!, menită să capteze atenția elevului și să introducă treptat noile cunoștințe cuprinse la secțiunea Învață!. Demersul didactic se continuă cu secțiunea Aprofundează!, care conține informații cu un grad mai ridicat de dificultate, punând totodată în valoare caracterul aplicativ al geografiei. Lecțiile se încheie cu secțiunea Exersează! menită să asigire fixarea competențelor dezvoltate pe parcursul lecției.

Fiecare unitate conține:

  • toate domeniile de conținut ale programei școlare;
  • secțiuni teoretice care structurează informațiile;
  • material cartografic, grafic și imagistic bogat și variat;
  • activități de învățare activ-participative;
  • aplicații, investigații și situații-problemă prin care elevii pot folosi, în situații reale de viață, cunoștințele dobândite;
  • secțiuni de recapitulare și evaluare;
  • metode complementare de evaluare (observarea sistematică a activității și a comportamentului elevului, investigația, proiectul, portofoliul, autoevaluarea).

Varianta digitală a manualului reproduce varianta tipărită și cuprinde, în plus, o serie de activități multimedia de învățare într-o manieră interactivă, ce sunt menite a dinamiza conținutul teoretic: exerciții interactive, elemente video și grafice cu informații suplimentare și curiozități.

 

Descarcă planificarea calendaristică

Descarcă planificarea pe unitati de învățare

Răsfoiește varianta digitală a manualului

Cod Produs: MN51

Autor: Cristina Moldovan

Format: 29 x 20,5

Nr. Pagini: 128

Tip Carte: Manual

ISBN: 978-630-6662-12-8